M4A Format

Locked
Shizzle
User
Posts: 65
Joined: Sat May 28, 2005 9:00 am
Location: Gresham, OR USA
Contact:

M4A Format

Post by Shizzle »

How can I get NJB to detect my music that is in M4A format. I tried adding the following lines in the config.inc.php file but not sure if I am correct or not :wink: .

Code: Select all

$cfg['media_extension'][]          = 'm4a';

Code: Select all

$cfg['mime_type']['m4a']          = 'audio/m4a';
Thanks

Shizzle
User
Posts: 65
Joined: Sat May 28, 2005 9:00 am
Location: Gresham, OR USA
Contact:

Post by Shizzle »

Well it worked... I mean NJB recognizes it and will stream it through WinAmp.

So if anyone else has or uses that format of media just copy and paste those lines in their respectable locations in the includes\config.inc.php file and do an update of new albums only (Fast Update).

Let me know if anyone has any problems or would like any other kind of media type to be detected.

User avatar
wbartels
netjukebox developer
Posts: 823
Joined: Thu Nov 04, 2004 3:12 pm
Location: Netherlands
Contact:

Post by wbartels »

For local/network playback there is no problem to add AAC/M4A.

But there are problems with streaming from AAC/M4A to another (MP3, OGG) stream.
viewtopic.php?t=138

I will Add the AAC/M4A extension to the config.inc.php file for local/network playback.
Streaming is still a problem :(

Shizzle
User
Posts: 65
Joined: Sat May 28, 2005 9:00 am
Location: Gresham, OR USA
Contact:

Post by Shizzle »

Not really sure about all that post

I was trying to find those codec options on google but instead I found this site which I am not really sure if this is what newbeat was needing or not I still didn't find the command line commands

http://all-streaming-media.com/streamin ... eaming.htm

newbeat

M4A Format

Post by newbeat »

Streaming is still a problem :( (from Willem).

Newest Lame 4.0a14 works perfect (aac,mp4,m4a) for streaming.

Why doesnt work ur lame 3.96.1, i dont know... maybe u need fresh lame ?
Yes, i tested now 3.97b1 (this same noise like 3.96) and 4.0a14 works perfect, for my cbr on 22 khz too :D (from me).

User avatar
wbartels
netjukebox developer
Posts: 823
Joined: Thu Nov 04, 2004 3:12 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: M4A Format

Post by wbartels »

Streaming from AAC or M4A schould work with the current netjukebox version.
If not create a new topic.

Locked